keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Sarah Waters; Silmänkääntäjä

Silmänkääntäjä sijoittuu 1860-luvun Lontooseen ja sen maalaiskuntiin, taskuvarkaiden paratiisiin ja vanhan herraskartanon lohduttomaan rappioon. Ihanaa historiaa. Varkaana kasvanut orpo Susan lähetetään seuraneidiksi Maud-neidille. Kenenkään tarkoitusperät eivät ole ihan puhtaat. Mutta kuka petkuttaa ja ketä?  
Olihan tämä aika tiiliskivi yli 600 sivunsa ansiosta, mutta kun vaan tarina pääsi käyntiin, niin pitkästyminen ei tullut mieleen. Ihan loppua olisi voinut tiivistää. Ja oikeastaan oletin, että sielläkin olisi ollut vielä joku ”silmänkääntötemppu” lukijalle.
Hyvä kirja vähän erilaisen juonensa ansiosta. Näiden kartanoromaanien ei tarvitse aina olla romanttista hömppää ja rakkaustarinoita. Sarah Waters kulkee lukulistallani mukaan kirjastoon jatkossakin.

2 kommenttia:

  1. Itse tykästyin Watersin Vieras kartanossa -kirjaan (joka oli aika paksukainen sekin, mutta sivumäärästä huolimatta nopealukuinen). Hyvä kun muistutit, täytyisikin tutustua kirjailijan muihinkin teoksiin, kunhan tämän hetkinen "kirjasuma" vähän helpottaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hm, mikäli muistan oikein, niin kiinnostuin Watersista nimenomaan tuon Vieras kartanossa -romskun takia. Yritin etsiä sitä kirjastosta, mutta löysin sitten vain tämän Silmänkääntäjän. tätä pitää saada lisää.

      Poista