keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Antti Tuomainen; ParantajaBöyh. Ei. Ei nyt vaan millään. Olisin jättänyt tämän kesken ilman muuta, jos kotona olisi ollut yhtään mitään muuta luettavaa, mutta nyt oli jatkettava loppuun. En pitänyt tästä ollenkaan. Kirja sijoittuu tulevaisuuden Helsinkiin jonkinlaisten luonnonkatastrofien aikaan, jolloin ilmastonmuutos on tehnyt kaupungista tulvivan. Vettä sataa, talot ja kaupunginosat autioituu, sähköä saadaan enää hetkittäin ja vesi on vallannut asuntojen kellaritilat. Tiet sortuvat pakenevan soran takia. Liiketilojen ikkunoissa mainostetaan 95 %:n alennusmyyntejä, mutta kukaan ei osta mitään. Ihmisiä pahoinpidellään ja ryöstetään, poliisi ei ehdi mitään ja yksityiset vartiointiliikkeet elävät kukoistustaan. Tästä lähdetään. Kuulostaa tosi vastenmieliseltä, hrr…
Päähenkilö on runoilija Tapani, jonka toimittaja-vaimo on kadonnut. Tapani käy kirjan mittaisen matkan etsiessään vaimoaan. Eli kaipa tässä oli jonkinlainen jännityskertomuskin mukana. Mutta ei. Siis aivan kamalaa. Ja sekin vielä, että ihmisistä sanottiin se eikä hän. Jotenkin niin halpaa.

3 kommenttia:

  1. Tätä en ole lukenut mutta Tuomaisen uusin Synkkä niin kuin sydämeni oli mielestäni varsin hyvä.

    VastaaPoista
  2. Moni on "valitellut" tuosta se-pronominin käytöstä. Itse luin kirjan enkuksi ja pidin kovasti. Eikä päässyt Se haittaamaan :D Mut makujuttui nämä. ;)

    VastaaPoista
  3. Mä yritän vielä uutta Tuomaista, sillä tykkään haastaa itseäni =).

    VastaaPoista