keskiviikko 26. elokuuta 2015

Diana Gabaldon; Sydänverelläni kirjoitettu

Nyt kun televisiossa menee Gabaldonin ensimmäinen Matkantekijä - Outlander sarja, on mielenkiintoista lukea saman sarjan kahdeksatta osaa. Kyllähän tämä meni jo vähän yli jossain sarjan puolessa välissä, mutta edelleen nämä ovat ihan viihdyttäviä romaaneita. Vähän liikaa seksiä, vähän liian fantastisia tapahtumia. James Fraser ja Clare selviävät aina. Oikeasti, kuinkakohan monta kertaa he olisivat jo kuolleet irl. Ai niin, mutta eihän aikahyppyjäkään ole irl...
Koska Clare osallistuu sivustaseuraajana aina johonkin aikakautensa merkittävään tapahtumaan, tällä kertaa ollaan Yhdysvaltain vapaussodassa George Washingtonin ympyröissä.
Tavallaan toivon, että tämä sarja lopetettaisiin jo. Olisi hyvä nivoa nyt kaikki päätökseen, ettei tarina pääse surkastumaan. Nyt olisi jo kiire.
Mutta siis, nautin suunnattomasti 1200-sivuisesta kirjasta. Ahmin sen kuin hullu. En muistanut kaikkia henkilöitä edellisestä kirjasta. Enkä muista niitä vieläkään, vaikka kirjan ensimmäisellä aukeamalla oli sukupuu. Sitä sai tiirata melkein suurennuslasilla. Ruskealla pohjalla hyttysen jätösten kokoiset kirjaimet eivät auenneet.

2 kommenttia:

 1. Tätä osaa en ole vielä lukenut, koska en oikein enää jaksa. Olen aikalailla samaa mieltä kanssasi sarjan lopettamisesta. Olen lukenut näitä sivuavat Lordi Greyn seikkailut, ne ovat varsin mainioita dekkareita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen lukenut Lordi Greyn seikkailuista muistaakseni kaksi kirjaa, mutta en taas tykännyt niistä erikoisemmin.
   Koska Gabaldonilta selvästi riittää virtaa aiheesta, niin mielestäni hänen pitäisi lopettaa nyt äkkiä tämä Matkantekijä (tai mieluiten jo pari-kolme kirjaa sitten), ja aloittaa sen sijaan toinen aikamatkailuun liittyvä sarja. Vaiheeksi johonkin muuhun aikaan, vaikka keskiaikaan tai Napoleonin aikaan tai johonkin ihan merkilliseen =).

   Poista