sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Kate Atkinson; Joka lapsia ja koiria rakastaaTämä oli mielestäni Kate Atkinsonin riman alitus kautta aikain. Ei varsinaisesti huono, mutta ei lähelläkään sitä tasoa, mitä Atkinsonin aikaisemmat kirjat ovat olleet. Joka koiria ja lapsia rakastaa oli kevytmielinen kuin halpahintainen dekkari, ei syvyyksiä eikä mitään kutkuttavia juonenkäännöksiä. Kukaan kirjan hahmoista ei herättänyt minkäänlaista myötätuntoa, ei sitten minkäänlaista.

Yksi kirjan päähahmoista ”kidnappaa” lapsen, toinen koiran. Vaikuttimet ovat aika erikoiset, vaikka kummankin on tarkoitus pelastaa "uhrinsa". Koiran kaappauksen vielä ymmärrän, mutta kyllä oli erikoisen huonosti kuvailtu tämä koiran hoito, sen kuljettaminen kassissa salaa hotelliin ym. aivan järjetöntä. Lapsen kidnappaus taas, ääh, lapsi oli ihan yhtä huonosti piirretty kirjan sivuille. Nosteli vain peukaloitaan vastaukseksi. En tykännyt koko kakarasta yhtään. "Kidnappaajien" elämät kohtaavat jossain vaiheessa. Tracy tuntee olevansa takaa-ajettu vieraan lapsen kanssa, mutta onko takaa-ajaja hyvä vai paha? Ja takaa-ajajakin saa vielä jonkun kolmannen peräänsä.

Erikoisen mukavaa kirjassa: vanhuudenhöppänä näyttelijä Tilly, jonka tie niin ikään kohtaa edellä mainitut henkilöt. Höperöivät vanhukset kirjallisuudessa ovat ihan parasta settiä.

Vaikea keksiä tästä mitään erikoisempaa sanottavaa, mutta Atkinson kirjoittaa hyvin, joten huonompikin romaani hänen kädestään on ihan ok.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti