torstai 14. maaliskuuta 2019

Indrek Hargla; Apteekkari Melchior ja Olevisten kirkon arvoitus

Apteekkari Melchior oli minulle ihan uusi tuttavuus, enkä ollut kuullut kirjailija Indrek Harglasta aikaisemmin. Tämä on dekkari 1400-luvun Tallinnasta. Kuulostaa epäilyttävältä, mutta olikin paljon mukavampi jännäri, kuin kuvittelin.  Mukana oli vähän huumoriakin.
Toompean linnoituksessa murhataan saksalaisritari ja apteekkari auttaa murhan selvittelyssä. Matka vie kaupungin porvareiden, dominikaanimunkkien, kirkonrakentajien, ritareiden ja kauppiaiden joukkoon.  Kirjan historiallinen ulottuvuus oli ihan mahtava. Uskonto ja taikausko, muinaiset kiroukset ja laulajakisällin tarinat nivoutuvat toisiinsa.
Melchior-sarjaa on vielä kourallinen lisää, tämä oli niistä ensimmäinen. Ehdottomasti jatkan sarjan parissa!

Apteekkari Melchior ja Olevisten kirkon arvoitus osuu Helmet 2019 -haasteen kohtaan 41 - Kirja sijoittuu aikakaudelle, jolla olisit halunnut elää. No, oikeasti en haluaisi elää millään muulla aikakaudella, kuin nykyajassani, mutta keskiaika on ollut jo nuoresta tytöstä asti minulle sellainen ihastuksen kohde. Taisin saada kipinän silloin Kaari Utrion romaaneista, jotka luin kaikki... Ja olen edelleen keskiaika-hullu =). Olisi ainakin hienoa, jos pääsisi vierailemaan keskiajassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti