keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Lee Child; Tulilanka

Onkohan kaikki Jack Reacher -dekkarit sellaisia, että jokaisessa kirjassa Reacherilla on uusi nainen? Tässä oli ainakin, nyt kolmatta kertaa, kun tämä on kolmas Reacher -aiheinen dekkari. Sotilasuran lopettanut sotilaspoliisimajuri Jack Reacher oli tällä kertaa Key Westin saarella hanttihommissa yökerhon portsarina ja uima-altaiden kaivajana, kun hänen luokseen saapuu ensin yksityisetsivä ja sitten kaksi pahista. Yksityisetsivä pääsee hengestään.
Reacher tarttuu juttuun, joka vie hänet koronkiskuri-pahiksen, Hook Hobien ja Vietnamin sodassa tapahtuneen selvittämättömän tapauksen jäljille. Saattaa olla, että pidin tästä sarjan dekkarista jopa vähän enemmin, kuin kahdesta ensimmäisestä. Täysin miehille suunnattua ja amerikkalaisen hötön leimaamaa "kovaotteista toimintajännäriähän" nämä ovat. Ihan kelpo dekkareita kuitenkin, aion lukea kaikki =). Jos ei muuten, niin ottaakseni selvää konseptista: onko Reacherilla todella joka kirjassa uusi upea nainen ja miten hänen henkilökohtainen elämänsä kehittyy 23 kirjan (ja lisää tulee?) dekkarisarjan kuluessa.
Tässä kirjassa mielenkiintoista: kirja on kirjoitettu vuonna 1999 ja päätapahtumat sijoittuvat World Trade Centeriin, jossa Hook Hobien liikehuoneisto ja moni muu kirjassa kuvattu tila oli. Vain kaksi vuotta myöhemmin pilvenpiirtäjäkompleksi sitten tuhoutuikin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti