lauantai 22. tammikuuta 2022

Lucy Foley; Kutsuvieraat

 

Olen aikaisemmin lukenut Lucy Foleyn Jahti-nimisen dekkarin. Pidin siitä, mutta tämä Kutsuvieraat on vielä potenssiin kymmenen. Aivan huikeaa jännityksen kasvattamista viimeisille sivuille saakka ja helposti luettavassa muodossa. Henkilöiden yksityiselämä ja salaisuudet aukeaa vähitellen, mutta ne kaikkein kutkuttavimmat vasta ihan lopussa. Näin ne koukuttavat tarinat kirjoitetaan.

Jo kansi kertoo, mikä on homman nimi: julkkihäät syrjäisellä saarella. Kirjan myötä henkilöt avautuvat ihanan persoonallisesti, kaikki tulee tutuiksi, henkilöhahmot eivät jää millään lailla etäisiksi tai ohuiksi. Lukija elää jokaisen mukana täysillä eri luvuissa. Oman osansa kertoo morsian, morsiusneito, pitopalvelun työntekijä, bestman jne... Luvun alussa oli aina mainittu, kuka on äänessä. Niin ihanan huomaavaista lukijaa kohtaan! Tässä on todella kirja, jota voin suositella. Ihan jokaiselle dekkarinälkäiselle. Ja väkivaltaa ei ollut liikaa. Ei verta ja suolenpätkiä, liiskattuja sorminiveliä tai ammuttuja polvilumpioita. 

Helmet -haasteessa: 19. Kirjassa on vähintään kolme eri kertojaa


4 kommenttia:

  1. Tämä on vähän pyörinyt sellaisella lukisiko vai ei -listalla, mutta nyt tämän juttusi myötä tuli enemmän kiinnostusta. :)

    VastaaPoista
  2. Luin tämän joululahjaksi saadun kirjan juuri, ja tykkäsin kyllä kovasti. Tykkäsin kyllä Jahdistakin, mutta tästä ehkä vielä vähän enemmän. Enpä olisi osannut arvata loppuratkaisua, eli kirja piti otteessaan loppuun saakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti Foley kirjoittaa vielä paljon kirjoja, jos ne ovat näin jännittäviä.

      Poista