sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Douglas Preston & Lincoln Child; Tulikivi

FBI-agentti Pendergast ei pettänyt tälläkään kertaa.  En osaa laittaa Ihmeiden kabinettia, Kuoleman asetelmaa ja Tulikiveä mihinkään keskinäiseen järjestykseen, nämä kaikki Pendergast -romaanit ovat yhtä tiukkaa tavaraa ja erittäin hyviä.
 
Tulikivessä selvitellään yliluonnolliselta vaikuttavia kuolemia: Jeremy Grove löydetään lukitulta vintiltä kuolleena ja vielä kytevänä. Lattialautaan on palanut sorkanjälki ja ilmassa leijuu rikin katku. Seuraava uhri niinikään löydetään kuoliaaksi hiiltyneenä asunnostaan, jossa ei ole voinut olla ketään muuta. Kaikki merkit viittaavat yliluonnolliseen. Aivan kuin paholainen olisi tullut vaatimaan osaansa.
 
Kaikkitietävä ja -osaava Pendergast joutuu suureen vaaraan tutkiessaan murhia ja tällä kertaa kumppaniksi valjastetun ylikonstaapeli D’Agostan harteille jää paljon. Kaksikko joutuu venymään äärimmäisyyksiin saadakseen syyllisen kiinni.
 

4 kommenttia:

  1. Mulla on edelleen tämä Pendergast lukematta ja kohta tulee jo uusi! Pitäisi virhe kuitata. Sekä sie, että Sonja olette tykänneet ja luotan makuunne :)

    VastaaPoista
  2. Mitens, Roz, osaatko nyt kolme kurssia Pendergastia suorittaneena kertoa, herättikö tämä nuori neito Constance mitään mielikuvia aikaisempiin suomennettuihin kirjoihin liittyen? :)

    Laitoin viikko sitten tilaukseen sarjan ensimmäisen osan, toivottavasti englanti siinä ei ole turhan vaikeaa ja pääsen uppoutumaan tarinaan yhtä helposti kuin suomenkielisissäkin Pendergast-kirjoissa.

    VastaaPoista