sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Henning Mankell; Kasvoton kuolema

Mankellin kanssa minun on käynyt vähän köppäsesti, kun en ole saanut tätä sarjaa oikeassa järjestyksessä käsiin. Mutta nyt löysin vihdoin ja viimein ensimmäisen Kurt Wallanderin ja tässä palattiin siis taaksepäin niistä Mankelleista, joita aiemmin olen lukenut. Kenkku homma, mutta ei voi minkään.

Kasvoton kuolema oli tietysti tasaisen hyvä. Sen sijaan olisin hyvin pärjännyt ilman tietoa siitä, että Kurt Wallander söi hampurilaisensa liian nopeasti, josta syystä hänelle tuli ripuli ja joutui istumaan hampparibaarin vessassa niin pitkään, että ovelle jo koputettiin. Kurt huomasi siellä myös tarvitsevansa uudet alushousut. Tämän jälkeen Kurt jatkoi kyläilemään isänsä luokse, edelleen ilman niitä vaihtohousuja. Voi minä tulisin niin hyvin toimeen ilman näitä vessajuttuja! Sitä paitsi ei kai nopeasta hotkimisesta tule ripulia? 

Nyt ei ole paikallaan tehdä ruokavertailua tälle kirjalle. Vai miten olisi hampurilainen…

2 kommenttia:

 1. Kai ripuli voi tulla syömisen aikana tai heti jälkeen, jos on masu ennestään kuralla (mulla joskus näin: joo, halusit varmasti tietää tämän! :D). Mutta että liian nopeasta syömisestä, nooh...

  Olinkin ihan unohtanut, kuinka paljon näissä kirjoissa on vatsantoiminnot esillä - silti tykkään ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joo, tää Wallanderin aineenvaihdunta on oikeen käsite! =)

   Poista