torstai 4. huhtikuuta 2013

Tess Gerritsen; Jääkylmä

Melkein minusta tuntuu, että Jääkylmä oli paras Gerritsenin kirjoista, vaikkakin niistä varhaisimmista on tosiaan niin kauan aikaa, etten tiedä miltä ne tuntuisi lukea nykyään. Jääkylmässä oli ihana "haaksirikko-teema", sellainen viehättää aina. Seurue joutuu eristyksiin milloin mihinkin olosuhteisiin. Tällä kertaa lumen ja talvimyrskyn takia talviseen kylään. Yksi joukosta on haavoittunut ja tarvitsee lääkintää. Pitää etsiä lääkkeitä, tehdä päätöksiä hoidosta, ottaa huomioon miten tulla toimeen vaikeissa olosuhteissa... aina niin jännittävää!
Oman hauskan lisänsä tähän toi se, että Jääkylmä oli toinen kirjavalintani pääsiäisen mökkireissulle. Istuimme siellä jääkylmässä talvisessa hirsimökissä ja yritimme lämmittää kämppää, kun yöpakkaset laskivat pahimmillaan -15 asteeseen. Ja katselimme sivupöydällä lepäävää kirjan selkämystä, jossa luki jääkylmä... Jossain vaiheessa käänsin kirjan toisin päin =).

12 kommenttia:

 1. Tämä ON Gerritsenin paras! :) Hui, mua olisi pelottanut mökillä lukiessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kannatti lukea ja nyt kaipaan lisää, kun se seuraavana tullutkin on valitettavasti jo luettu.

   Poista
 2. Hih, minähän olen lukenut vain yhden Gerritsenin, ja se on tämä. Parhaat pois päältä tällä kertaa! =D (Olen onnistunut lukemaan joiltain muilta kirjailijoilta sen heikoimman teoksen lähes kättelyssä.)

  Huh, mikä mökkikokemus! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle käy kans "aina" niin, että valkkaan joltain ennen lukemattomalta kirjailijalta yleensä sen huonoimman. Sitten on korkea kynnys jatkaa, vaikka muut sanoisivat, että tuotos paranee vaan...

   Poista
 3. Minustakin Jääkylmä oli todella jännittävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella! Kiva kun se jaksoi vangita oikein kunnolla.

   Poista
 4. Jääkylmä oli yksi viime vuoden parhaista lukukokemuksista:) Ja hui, mökillä en olisi missään nimessä uskaltanut kirjaa lukea. Kotonakin pelotti jo tarpeeksi paljon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua taas tämä ei pelottanut millään lailla, mutta tosi jännittävä oli kyllä!

   Poista
 5. Mulla on muutama Tess Gerritsenin kirja odottamassa kirjahyllyssä (mm. tämä Jääkylmä), mutta en ole saanut aikaiseksi lukea. Täytyypä tarttua seuraavaksi tähän.

  VastaaPoista
 6. Ei ole kauan kun luin tuon. Sain sen miniältä joululahjaksi. Tietää jo mistä tykkään. Eikä tämä pettymystä tuottanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, nämä Gerritsenit ovat kyllä aina aika taattua jännitystä!

   Poista