maanantai 22. kesäkuuta 2015

Mari Jungstedt; Neljäs uhri
Pankkiryöstö keskellä päivää ja pakoauto ajaa pienen tytön päälle. Ryöstäjät pakenevat. Tässä lähtökohta, josta Anders Knutas alkaa selvittää mitä tapahtui. Poliisitutkinnan lisäksi seurataan yhden ryöstäjän tarinaa lapsuusvuosista ryöstöpäivään. Niin ja tietenkin myös Johan –toimittajan ja tämän uusperheen arkea, mikä on mielestäni ollut aina vähän turhaa.
Pankkiryöstön lisäksi tapahtuu pian myös murha, tietenkin.
Neljäs uhri on vaivaton ja keveä dekkari, kuten jungstedtit aina. Eipä nouse mihinkään kauhean korkeisiin sfääreihin, mutta mukaansatempaavasti kirjoitettu.
Tällä kertaa Knutas kokee myös aviollisia ongelmia, sillä vanha kunnon Line –vaimo muuttaa työn perässä kotimaahansa Tanskaan. Voi kurja, minä niin tykkään Linestä. Tai oikeammin Knutaksen ja Linen avioliitosta. Voisiko joku kertoa tälle haihattelija-poliisille, ettei se vaihtamalla parane.

2 kommenttia:

  1. Onkohan minulta jäänyt tämä väliin? Tuntuu vieraalle. Luin juhannuksena uusimman Jungstedtin Joka yksin kulkee. Se on erinomainen ja jää koukuttavasti auki.

    VastaaPoista
  2. Jep, tässä on varmaan vielä yksi näiden välissä, eli loppupää: Neljäs uhri - Viimeinen näytös - Joka yksin kulkee. Mä en ole lukenut niitä uudempia. Voi kun saisin pian nuo käsiini...

    VastaaPoista