keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Roslund & Hellström; Tyttö katujen alta
Komisario Ewert Grens saa tutkittavakseen maan alla elävien katulasten ja siellä muiden majaa pitävien keskuudessa tapahtuneen murhan. Ja tapauksen kanssa samaan aikaan torin laidalle ajaa linja-auto, josta purkautuu ulos montakymmentä kieltä osaamatonta ulkomaalaista lasta. Mikä on näiden lasten selitys, kotimaa, kohtalo ja tulevaisuus. Siinäpä koko poliisilaitokselle vähän kummasteltavaa.
Tyttö katujen alta –dekkarissa ei ollut sellaista mukaansa tempaavaa otetta, kuten dekkareissa toivoisi olevan. Tämä oli hivenen kuiva ja tökkivä kertomus. Onneksi kirjailijan seuraava opus sitten olikin jo parempi. Hm, vaikka se taisi kyllä ajallisesti sijoittua ennen tätä kirjaa. Täytyy vain toivoa, että kehitys olisi jatkossa parempaan suuntaan.
En tykännyt tämän romaanin kurjuudesta, huumeista, katulapsista, likaisuudesta, pakokaasuista, seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lääkkeiden väärinkäytöstä, tulipaloista, kaikesta ällöttävästä ja kuvottavasta. Jos oikeasti halutaan kirjoittaa romaani kaikesta tästä, sen tulisi olla tuhatsivuinen opus, ei mikään kevyt dekkari, jossa niihin paneudutaan vain sivulausein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti