maanantai 13. maaliskuuta 2017

Sirpa Tabet; Varjomies
Tämä on ensimmäinen lukemani Sirpa Tabetin romaani, enkä oikein tiennyt mitä odottaa. Ehkä odotin jotain vähän vakavampaa ja syvempää tekelestä. Tabet on sentään kirjoittanut paljon suosittuja romaaneja. Siksi tuli vähän yllätyksenä, miten heppoinen rakennelma Varjomies oli. Kevyt jännäri, joka ei todellakaan kestä tarkempaa tutkiskelua. Mutta samalla hyvin helppolukuinen ja viihdyttävä, jos ei anna keveyden häiritä.
Leeni on yksinhuoltajaäiti, jonka luokse saapuu mies tekemään tarjouksen. Saat rahaa niin paljon, että voit tehdä elämälläsi mitä haluat, kunhan matkustat muutaman viikon turistimatkalle etelään. Leeni tekee tämän ja palatessaan kotiin hänet pysäytetään lentoasemalla: Leenin koti on poltettu. Eikä pelkästään koti, vaan talostä löytyy myös palanut vainaja. Tästä lähdetään.No kuinka ollakaan; Leeni on vaikeuksissa.
Ärsytti miten Leeni oli sokea rahanahneudessaan. Hän ajeli taksilla, osteli vaatteita itselleen ja leluja tyttärelleen. No, jos minä olisin ollut Leeni, niin en olisi kyllä pistänyt haisemaan noin paljon. Siis vaatteita ja televisioita, elokuvia, taksimatkoja..? Ihan meni nyt rahat hukkaan. Leeni on tyhjäpää viaton idiootti ja valitettavasti tyhmä kuin saapas.
Mutta kuten arvata saattaa, niin eihän tällaisesta vilunkipelistä seuraa kuin harmia. Voi sinua tyhmää Leeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti