perjantai 12. kesäkuuta 2020

Eva Frantz; Sininen huvila

Tämä on ensimmäinen osa Anna Gladin poliisitutkimuksia ja pidin tästä enemmän kuin kakkososasta. Ei sekään toki huono ollut.
Becka on sisustus- ja lifestyle-bloggaaja ja on selvästi suututtanut jonkun, sillä hänet yritetään murhata. 5-vuotias Bruno-poika löytää äitinsä tajuttomana ja lähtee yksin yöhön etsimään apua. Teini-ikäinen pariskunta löytää yksin harhailevan lapsen.
Anna Glad ja poliisitiimi toteavat, että Beckaa on uhkailtu blogin kommenttikentässä, onko joku heistä syyllinen ja miten anonyymin nimimerkin takana lymyävä uhkailija löydetään?
Annan oma parisuhde on tympeä, työttömäksi jäänyt Måns vain pelaa videopelejä ja laiskottelee päivät pitkät.

Ja sitten taas poimitaan kirjasta mielenkiintoinen asia: vanhemmalla Rolf-poliisilla ei ole Facebook-tiliä, mutta hän selailee satunnaisesti Facebookia. Hm, tämähän ei ole mahdollista, koska jos yrittää Facebook-linkkiin olematta itse kirjautuneena Faceen, selain näyttää vain vähän tietoja ja pikkuisen sivun alkua ja sitten tulee vaatimus kirjautua sisään. Vaikka jollain on avoin profiili (kellä muka on?? paitsi yhteisöillä, joille se on tärkeää näkyvyyden takia), niin ilman kirjautumista sivuja ei voi selata.


Kirja sopii Helmet 2017 haasteeseen kohtaan: 
49. Vuoden 2017 uutuuskirja

2 kommenttia:

  1. Kiva esikoinen. Tästä olisi kiva jatkaa jossakin vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain, ja näitä on jo kolmaskin ilmestynyt... hm, mutta ei varmaan vielä suomennettu.

      Poista