tiistai 23. kesäkuuta 2020

Viveca Sten; Juhannusmurha

Juhannusmurha on iki-ihanan Sandhamn -sarjan viides dekkari. Nimensä mukaisesti kirja ajoittuu juhannukseen ja murha tapahtuu nuorison juhlinnan keskellä. On humalassa pyöriviä alaikäisiä tyttöjä, oksentelevia huumeita vetäneitä nuoria poikia, sekoilua, iloa ja surua, levinneitä meikkejä, leirinuotioita, tyttö- ja poikakavereita, varastettua viinaa ja kaikilla kauhea elämänkaipuu.

Nora Linde ja miesystävä Jonas kuvittelevat voivansa viettää mukavan rauhallisen juhannuksen keskenään, kunnes selviää, ettei Jonaksen teini-ikäinen tytär Wilma tulekaan kotiin juhannuksen vietosta. Sitten Sandhamniin hälytetään poliisit. Thomas kutsutaan tutkimaan juhannusjuhlien jäljiltä löytynyttä ruumista. Huumeissa ja pöllyissä olleesta silminnäkijäkunnasta ei ole paljon apua.

Juhannusmurha oli ehkä hieman parempi kuin pari sarjan aikaisempaa. Nyt ei käsitelty aivan yhtä paljon Noran ja Thomasin omia suhdehuolia, vaan pääosassa oli murhatutkinta, kuten dekkarissa kuuluukin. Kirja oli täydellinen valinta juhannuspyhille.

Helmet 2017: 32. Kirja on inspiroinut muuta taidetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti