maanantai 9. marraskuuta 2020

Timo Sandberg; Dobermanni


 Dobermannissa oltiin ammattiliittojen ja johtopamppujen miljöössä, mikä verotti aika paljon lukunautintoa. Kuivan puuduttavaa taloutta ja elinkeinoelämää, nämä eivät ole minua varten. Erään tällaisen ammattiliiton johtohahmo saa surmansa liikemiesten saunaillassa. Heittola ja Lund etsivät murhaajaa ammattijärjestöpiireistä. Menin hahmoista ja nimistä sekaisin, ne eivät heränneet romaanissa millään tavoin eloon.

Kliseistä oli myös Heittolan omat keski-ikäisen miehen eturauhas-probleemat. Eturauhasen tutkimisesta jaksetaan vääntää vitsiä ja murjaista koomisia kommentteja. Miten minusta tuntuu, että olen lukenut vastaavia tosi paljon, vähän yhdestä sun toisesta dekkarista. Ensin ehkä ulkomaalaisista, sitten suomalaisista. Jotenkin asia on aika kaluttu loppuun. Miten olisi vaihteeksi jokin ihan muu sairaus tai vaiva? Oikeastaan haluaisin tehdä tutkimuksen dekkari-päähenkilöiden sairauksista. Eturauhasvaivojen lisäksi on ainakin ollut dementiaa, diabetesta, vuotavaa hiippaläppää, amputoitua jalkaa... Sokea etsiväkin taitaa olla, vaikka itse en ole sellaista kirjaa lukenut. Entä kuuro, selkärankareumainen ja niin edelleen. Onko rintasyövän tai rintasyöpäepäilyn kanssa tuskittelevaa nais-etsivää? Vaihdevuosivaivoja? Tai dialyysi-kyttää?  

3 kommenttia:

 1. Heittola-sarjasta olen lukenut yhden dekkarin ja ihmettelen syvästi, miksi en ole jatkanut sarjan lukemista.

  VastaaPoista
 2. Suosittelen Julie Berryn historiallista jännityskirjaa Kunnes kerron totuuden. Päähenkilöltä on katkaistu kieli ja häntä pidetään vähä-älyisenä.
  Samoin suosittelen Niclas Natt och Dagin historiallista jännityskirjasarjaa. Ensimmäisessä kirjassa päähenkilöllä oli tubia sairastava pari.
  Jørgen Brekken dekkarisarjan päähenkilöllä oli aivosyöpä.
  Kyllä näitä sairauksia kuule löytyy. Useimmiten on päihteitä ja masennusta, kuten elävässäkin elämässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vau, tuo Julie Berry kuulostaa ihan huipulta!! Niklas Natt och Dag on tuttu, eka osa luettu, ei vielä seuraava. Brekkeen pitää myös tutustua. Mitä mä sanoin; näistä sairauksista pitäisi tehdä tutkimus. Nuo päihteet ja alkoholismin sekä masennuksen voisi hyvin jättää pois laskuista, joskus tuntuu että poliisilla pitää olla joku sellainen, että kelpaa kirjaan =).

   Poista