tiistai 2. maaliskuuta 2021

Agatha Christie; Neiti Marplen viimeinen juttu


 Neiti Marplen juttu on julkaistu vasta Agatha Christien kuoleman jälkeen vuonna 1976. Kirja kertoo nuoresta parista, joka ostaa asunnon Dillmouthista ja yllättäen pariskunnan nuori rouva saa muistikuvia menneisyydestään, lapsuudenaikaisista tapahtumista kyseisessä talossa. Hän on nähnyt siellä murhan. Pariskunta alkaa selvittää mistä merkilliset muistikuvat putkahtelevat esiin. Neiti Marple saapuu apuun ja yhdessä kolmikko haastattelee salavihkaa kylän vanhoja asukkaita.

 Kirjassahan ei nyt sikäli ollut mitään oikeaa vikaa, mutta pikkuisen ahdisti, kun tätä on nähty televisiosta niin himputin monta kertaa. Yritin ensin kuunnella kirjaa äänikirjana, mutta sitten totesin ettei näyttelijä Lars Svedbergin eläytyvä näyttely-tyyli sovi minulle ollenkaan. Jatkoin loppuun e-kirjana. Ihana näyttelijä ja lukija kyllä; olisin voinut kuunnella Svedbergin ääntä vaikka läpi yön napit korvilla, mutta ei kirjaa kuunnellen. Pidän enemmin eleettömästi luetusta äänikirjasta, jota ei näytellä eikä repliikeihin ladata tunnetta ja äänensävyjä. Lukeminen lukemisena.

Helmet -haasteessa: 30. Kirja on julkaistu kirjoittajan kuoleman jälkeen
ja Popsugarissa:  11. A book about forgetting

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä. Olen hakenut kirjaa Helmet-haasteen kohtaan, jossa kirja on julkaistu kirjailijan kuoleman jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siksi minäkin tähän tartuin, kun postuumia teosta etsin. Oli vaikea löytää, kun monet kuoleman jälkeen julkaistut ei oikein jaksaneet innostaa.

      Poista