lauantai 2. maaliskuuta 2024

Lisa Wingate; Kadonneiden rakkaiden kirja

 

Koskettava kertomus kahden aikakauden naisista. Vuonna 1875 Lousianassa elää Hannie, joka on vapautettu orja. Orjakauppiaat ovat myyneet hänen perheensä ja vanhempansa matkalla kohti Teksasia. Sattuman oikusta Hannie tekee myöhemmin samaa matkaa ja etsii matkalla sukulaisiaan. Matkakumppanina on isäntä-perheen tytärpuolet: Lavinia ja kreoli Juneau Jane. Matka koostuu vaaroista ja kurjuudesta, mutta uusia ystäviäkin saadaan.

Tuoreemmassa ajassa eletään 1987 lukua ja vastavalmistunut opettaja Benedetta Silva saapuu Lousianaan maaseutukouluun opettajaksi. Siellä kohdataan monta takaiskua, kun kaikki eivät katso hyvällä Silvan innostusta ja toiveikkuutta. Hän innostaa oppilaat ottamaan selvää ja tekemään kuvaelmaa oman sukunsa menneisyydestä orjuuden aikana. Vanhoja hautakiviä ja asiakirjoja tutkitaan. Nuoret löytävät sukujen salaisuuksia ja sukuvihaa.

Kirjaan on upotettu oikeita New Orleansin sanomalehteen painettuja ilmoituksia, joita eri puolille myydyt ja sittemmin vapautetut orjat ovat lähettäneet etsiäkseen kadonneita sukulaisia.

Helmet-haaste: 26. Kirjan nimessä on sana kirja 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti