sunnuntai 22. syyskuuta 2024

Arttu Tuominen; Lavastaja


 Dekkareihin suhtautuu kahdella tapaa. On tavalliset dekkarit, joissa alkaa ärsyttää ja epäilyttää liian korkealentoiset epäuskottavat tapahtumat. Ja sitten sellaiset dekkarit, joissa niitä aivan kuin katsoo läpi sormien. Joissa murhaaja vaikkapa nyt lavastaa aivan uskomattomia asioita esittääkseen fiksua tai hakeakseen huomiota. En tiedä miksi toisissa asia ärsyttää ja toisissa ei. Jos nyt oikeasti ajatellaan, niin eihän tällainen ole mahdollista. Ei vaan ole. Nämä kirjan lavastukset ja asiat, joita lavastaja teki lavastetuilleen. Mutta en tiedä, en tiedä... Lavastaja, sarjamurhaaja, murhaa ihmisiä ja perheitä ja lavastaa vainajat idylliseksi perhekuvaksi. 

Sarjan viimeinen dekkari paketoi tämän kyllä aivan käsittämättömään kääreeseen. Loppu jää tavallaan lukijalle auki, tavallaan ei. Niinhän siinä sitten kävi, että... 

Äärettömän hyvä kirja, äärettömän hienosti kirjoitettu hienoa kieltä käyttäen. Ja loppu nyt oli sellainen, josta en niin kamalasti nauttinut, vaikka arvasin sen olevan tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti