keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Kathy Reichs; Kohtalokas lento

Pidän ja en pidä Reichseistä. Nämä ovat mainioita ajatusten nollauskirjoja, mutta osittain vähän kuivakkaita. Ja siinä missä pohjoismaisissa dekkareissa kietoo se miljöö, niin näissä on päinvastoin. Amerikkalaisuus on usein sellaista ahdasmielistä höttöä, vähän vanhakantaista ja naiivia. Mutta kyllähän se siitä. Oikeusantropologi Temperance Brennan saa tutkittavakseen suuronnettomuuden jälkeisiä löydöksiä; lentokoneen putoamispaikalta kaivetaan esiin olkapäitä, pääkoppia, sisäelimiä, irrallisia käsiä, muita raajoja, torsoja ja muuta mielenkiintoista ... vaan hetkinen tämä koipihan se onkin paljon vanhempi, kuin muut laaksosta löytyvät ihmisen osat. Näin päästäänkin ihan uuden murhajutun jäljille. Ja tietenkinTempe Brennan joutuu itsekin murhayrityksen ja vainon kohteeksi. Juu, perusdekkaria vähän kuivakkaanpuoleisena versiona, mutta kun näihin tutkijoihin on jo tutustunut niin monessa kirjassa, niin mielellään lukee heidän uusia kuulumisiaan ja juttujaan. Ja kun kirja ei ole ihan kauhean koukuttava, niin maltan olla ahmimatta sitä  vuorokaudessa.

2 kommenttia:

  1. Oletko seurannut Bones-sarjaa? Se tulee taas tänään Sub-kanavalta. Tosin sarjassa Temperance Brennan on aika erilainen kuin näissä kirjoissa, muutenkin kirjoissa on ihan eri henkilöitä ja ympäristö, joten kirjoja ja tv-sarjaa ei oikein voi verrata toisiinsa. Olen seurannut sarjaa alusta saakka, nyt Subilla taitaa olla menossa jo kuudes tuotantokausi. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole katsonut Bones-sarjaa kai koskaan, olen kyllä kuullut siitä. Olen niin huono katsomaan telkkaria. Mutta jos kunnostautuisi...

      Poista