keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Marko Kilpi; Elävien kirjoihinElävien kirjoihin on nähty elokuvanakin nimellä 8-pallo, mutta en tiennyt sitä ennen kuin olin lukenut romaanin. Onneksi en koskaan nähnyt elokuvaa koska a) en kestä näin rankkoja tarinoita (ehkä – enhän siis ole nähnyt sitä elokuvaa?) b) kirjat ovat aina parempia kuin niistä tehdyt elokuvat.
Ja tämä oli todella hyvä kirja, mutta kamalan rankka enkä ole ihan sinut näiden huumetarinoiden kanssa. Mukana on pieni työperäinen rasite.

On liian totta ja liian kovaa, miten vankilasta vapautuvalla ex-huumeidenkäyttäjällä on todennäköisin tulevaisuus liukua takaisin huume- ja rikospiireihin (olenko vähän kyyninen, no olen). On liian totta, että tämmöisen vauva otetaan todennäköisesti huostaan ennemmin tai myöhemmin. Ja on ihan liian totta, että osaa ihmisistä ei mitkään keinot pure. Se on niin surullista.

Hyvä kirja, kyllä. Pidän siitä, että kaikissa dekkareissa ei seikkaile jo vuosikausia ansiokkaasti töitä tehnyt kaikkivoipa rikosetsivä, vaan tilaa annetaan myös aloitteleville ja epävarmoille poliisihahmoille. Sellaisille, jotka itse vielä opettelevat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti