tiistai 12. kesäkuuta 2018

Alan Bradley; Kuolema ei ole lasten leikkiä

Kuolema ei ole lasten leikkiä -kirja sai minut ihastumaan entistä kovemmin 11-vuotiaaseen Flavia de Luceen! Rikoksia ratkova ja omassa kemianlaboratoriossaan kokeita tekevä pikkuneiti on ihan mahtava. Ja minusta nämä ovat siis nimenomaan aikuisten dekkareita, ei lasten.
Erikoisesti pidän Flavian pikkuvanhasta näppärästä ajatusmaailmasta, suhteesta hirviö-siskoihin ja Hewitt -rikostutkijaan, joka useammin kuin kerran pyörittelee päätään epätoivoisena Flavian tunkeuduttua mukaan rikostutkintaan. Miten Flavia aina onnistuukin…
Dekkareiden tapahtuma-aika on 1950 -luku, siitäkin mielenkiintoinen mauste romaaneihin. Flavia elää siis isänsä ja kahden sisarensa kanssa Buckshw´n kartanossa, Harriet-äiti on kuollut. Perhesuhteetkin ovat aivan herkullisia. Vapaa-aikanaan Flavia pyöräilee ja seikkailee pyörällään ympäri kylää. Pyörälle hän on antanut nimen Gladys.
Mutta milloin Flavia käy koulua?

Tässä romaanissa kylään saapuu kiertävä nukketeatteri. Nukketeatteria pitävässä pariskunnassa on jotain merkillistä ja toinen heistä kuolee… Viaton Flavia ei voi olla tutkimatta asiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti