keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

L.M. Montgomery; Anna ystävämme

Toisessa Anna-sarjan romaanissa herttainen päähenkilömme on palannut oppineena (16 - 18 -vuotiaana!) neitinä takaisin Avonleaan ja aloittaa nuorena opettajattarena. Kirjassa kuvataan Annan suhdetta muutamiin koululapsiin, toisiin enemmin ja toisiin vähemmin. Nuoren opettajan ennalta luovat ihanteelliset periaatteet saattavat pikkuisen romuttua, kun tosi paikka töissä alkaa.
Anna ei ole enää rasavilli tytönheitukka, vaan nyt on aika ensimmäisille aroille romanttisille tunteille. Avonleassa kohdataan melkein häväistysjuttukin, kun poikamiehenä esittäytyneen naapurin vaimo tuleekin yllättäen kylään. Ja häät, kun kauan toisiaan haikaillut pariskunta saa toisensa. Voi tuota aikaa; 1800 – 1900 vaihde Kanadassa Prinssi Edwardin saarella!
Kirjan lopussa Annasta tulee taas opiskelija; hän jatkaa seminaariin ja aikoo saada kaikki kunniamaininnat ja stipendit.
Anna-kirjat ovat kyllä aika hupsuja =). Varmasti luen seuraavankin, vaikka en nyt ihan kauheasti näistä pidäkään, ovat niin hellanlettusia ja vanhanaikaisen tunteellisia. Lyö vähän yli tällaisesta paatuneesta dekkaristista.

2 kommenttia:

  1. Mä olen lukenut en moensti teininä, ovat edelleen hyllyssä <3 Jotenkin niin oman aikansa kuvia, ettei niitä osaa ajatellakaan nykyajan näkökulmasta. Ja olihan Anna kuitenkin aika edistyksellinen aikanaan.

    VastaaPoista