torstai 15. marraskuuta 2012

Anja Snellman; Äiti ja koira

Luulen lukeneeni tämän ennenkin ja muistelen pitäneeni tästä melko paljon. Tai näin ainakin luulin, mutta nyt en voikaan olla varma. Miten voi unohtaa, onko lukenut jo jonkun kirjan! Tavallaan tässä ei ollut niin erottuva juoni, että siitä olisi paljon apua. Varmaan monia kirjoja on kirjoitettu tällä konseptilla, ehkä olen lukenut juuri tämän tai sitten en. No samapa tuo.
Äiti ja koira kertoo avioliiton hajoamisesta, kun mies vaihtaa nuorempaan ja kauniimpaan. Ja vaikka juoni onkin suunnilleen sama, kuin vastaavissa amerikkalaisissa romantiikkahömpissä, niin kyllä tässä oli joku ihan omanlaisensa ote.Hyvin erilainen ote.
En ihastunut Äitiin ja koiraan ihan täysillä. Kirja on jaettu kolmeen osaan ja melkein koko ensimmäisen osan ajan (joka kesti n. puoli kirjaa), mietin pitäisikö jättää kesken. Lukemisesta ei meinannut tulla mitään. Jotenkin tämä kieli ei uponnut. Tarinassa ei tuntunut olevan tunnetta mukana ollenkaan.  Kirjan sivuilla sanottiin kyllä paljon kaikkea, mutta niin paljon jätettiin kertomatta. Haluan päästä henkilöihin sisään syvemmälle ja haluan tietää heidän vaikuttumiaan ja historiaansa. Kaikki se jäi puuttumaan, vaikka välillä takautumiin mentiinkin. Juonen kehityskin oli ensimmäisistä sivuista alkaen selvää kauraa.
Mutta olihan tämä nyt ok. Pikkukiva, kohtalainen. Verilettuja puolukkahillolla.

4 kommenttia:

 1. Rakastan verilettuja puolukkahillolla ja samoin tätä kirjaa. En kyllä uskalla lukea tätä kirjaa toiseen kertaan. Ehkä aika on kullannut muistot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään veriletuista puolukkahillolla, tällä viikolla söin niitä töissä kahdesti =)

   Poista
 2. Minä olen tainnut kirjaa vähän kirjastossa vilkuilla, mutta aihe ei ole sittenkään tarpeeksi kiinnostanut. Snellmannin Parvekejumalat on todella koskettava kirja, sitä voin suositella! Niin, ja Lemmikkikaupan tytöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lemmikkikaupan tytöt olen lukenut, tuota toista en. Täytyy siis korjata asia!

   Poista