sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Simon Beckett; Luihin kirjoitettu

Kuolinsyyntutkimuksen erikoislääkäri David Hunter kutsutaan Ulko-Hebridien Runa-saarelle tutkimaan pahoin palanutta ruumista.Uhrista ei ole jäljellä muuta kuin jalkaterät ja toinen käsi. Hunter toteaa, että ruumis on murhattu, mutta myrsky pyyhkii yli Atlantin, eikä teknisen tutkinnan ryhmää saada paikalle. Pieni yhteisö on omillaan ja jännitys tiivistyy ja kohta tapahtuu toinen murhapoltto. Jännitys jatkuu kirjassa ihan viimeisille sivuille saakka.
Luihin kirjoitettu on mainio perustason dekkari, ehkä vielä parempi kuin Beckettiltä aiemmin lukemani Kuoleman anatomia. Siinä mentiin välillä niin totuuden rimaa hipoen eteenpäin aika uskomattomia tapahtumia, tämä on hieman enemmin jalat maassa -tason tarina. Tykkäsin kovasti. Erittäin kivaa oli löytää romaanin tapahtumapaikaksi uusi maantieteellinen sijainti: Hebridit, saariryhmä Skotlannista länteen. Saaret ja muut pienehköt yhteisöt ovat aina niin kodikkaan tiiviitä ympäristöjä.


4 kommenttia:

 1. Ellen nyt ihan väärin muista, tämä taitaa olla Beckettin paras! Tosin tykkään kyllä kaikesta mitä se mies kirjoittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitää jatkaa lisää Beckettin hyvällä linjalla siis!

   Poista
 2. Kunpa Simon Beckettilta tulisi pian uusi kirja, saisimme lisää luettavaa!

  VastaaPoista