tiistai 30. lokakuuta 2012

Noel Barber; Kairon nainen

Melkoinen tiiliskivi tämä Kairon nainen oli. En ollut koskaan aikaisemmin kuullutkaan Noel Barberista ja lähdin todella pitkin hampain tätä lukemaan. Kansikuvakin on vastenmielinen. Ja kirjan nimi. Mutta jokin ihmeellinen taika Kairon naisessa oli! Ehkä se oli toisen maailmansodan aikainen historia, tai yleensäkin Egypti, johon olen aina ollut ihan hulluna. Sukelsin tuohon ihmeelliseen maailmaan menneen Egyptin tunnelmissa. Tämä on sekä rakkaustarina, että erään aikakauden tarina, varsinainen saaga. Oli kirjassa jotain vähän vaikeaselkoistakin ja ärsyttävää, mutta ne jäivät hyvien tunnelmien varjoon.
Kairon nainen oli myös melkoisen hyvä historian kertauskurssi siitä, mitä tapahtui Egyptissä kuningas Farukin aikana (1920 - 1965). Vaikka olen tutustunut faaraoiden aikaiseen muinaisegyptiin hyvinkin paljon ja yhteen aikaan olin oikea Egypti-friikki, niin tämä "nykyajan" Egypti on ihan tuntematon maailmansa.


2 kommenttia:

  1. Kansikuva viittaa pahaenteisesti Harlekiini-sarjan suuntaan :( Sinänsä tuon aikakauden kuvaus Egyptistä olisi mielenkiintoista luettavaa. Meidän vaki babysitter asuu suurimman osan talvikaudesta Egyptissä ja kuullaa aika hyvää päivitystä nyky elämästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa kansikuvan suhteen =). Oi vitsi, vähänkös olen kateellinen teidän babysitterille!

      Poista