torstai 4. lokakuuta 2012

Mari Jungstedt; Saaren varjoissa

Nummilta löydetään rituaaliteurastettu hevonen ilman päätä, sitten arkeologiopiskelija murhataan. Viikinkiaikaisia verenjuontiriittejä, kaivauksia, varastettuja muinaismuistoja, aasauskontoa… Niin ja piharakennuksessa irrallinen hevosen pää. Ja toinen. Jäiks. Kauheasta kehyksestä huolimatta tarina ei onneksi kerro enempää hevosraukkojen teurastuksesta, koska siinä menisi minulla raja. 

Anders Knutas, tuo mukava poliisi, saa harhailla aika pitkään, ennen kuin palaset loksahtavat kohdalleen. Tällä kertaa tv-toimittaja Johanin ja hänen naisystävänsä Emman tarina ei ärsyttänyt minua läheskään yhtä paljon kuin edellisessä kirjassa. Tämä on hieman erikoinen ratkaisu kertoa aivan kuin kahta erillistä tarinaa yhdessä. Tähän kirjaan asetelma sopi oikein hyvin, Johanilla on oma tärkeä osuutensa kirjan loppuratkaisussa. Sen sijaan Johanin oma loppuratkaisu jätettiin kutkuttavasti auki.Seuraavassa kirjassa selviää sitten sekin.

Mari J on vakuuttava dekkaristi. Kyllä näitä enemmin lukee, kuin selkäänsä ottaa.

2 kommenttia:

  1. Juuh, tämä oli ihan kiva kirja lukea. Mutta huomaa toki, että kun nyt on lukenut esim. Gerritsen Jääkylmän, ja tietää, että sen tarina tulee matkaamaan mielessä mukana vielä monia kuukausia, niin Saaren varjoissa ei kyllä ihan samaan yllä. Olen aikalailla unohtanut kaiken mitä kirjassa tapahtui, mutta muistan, että sen verran positiiviset mielikuvat kuitenkin jäi, että luen varmasti vielä joskus jotain muutakin Jungstedtilta. Sitä ennen tutustun kuitenkin Anna Janssoniin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, on kirjoja ja kirjoja. Tavallaan dekkareissa on hyväkin puoli tuo "muutaman minuutin hekuma" - ajatukset taatusti askartelee muissa kuin arkirutiineissa, mutta jälkeen ei tarvitse kauaa asiaa pohtia. Nämä Jungstedtit on kyllä oikeen tyypillisiä siinä, että jälkikäteen ei muista yhtään tippaa, mitä siinä kävi =). Gerritsen vangitsee ihan toisella tapaa. Tuota Jääkylmää odotellessa...

      Poista