maanantai 12. marraskuuta 2012

Mari Jungstedt; Muurien kätköissä

Taidekauppias löydetään murhattuna ja muuriin hirtettynä. Komisario Anders Knutas alkaa tutkia murhaa ja taidemaailman sisäisiä ristiriitoja.  On tyytymättömiä taiteilijoita, varastetun taiteen kauppaa ja monimutkaisia ihmissuhteita. Taidemuseosta ryöstetään Dandyn kuolema –niminen maalaus ja tilalle jätetään pienoisveistos, joka on aikaisemmin varastettu toisaalta. Myös toimittaja Johan Berg saa tämän selville vahingossa ja tekee omat ratkaisunsa tehdäkseen asiasta jutun uutistoimituksessa. Se saattaa hänet ja hänen lähipiirinsä jälleen kerran vaaraan. Tällä on puolestaan seurauksensa Johanin ja Emman yhteisen tulevaisuuden kehityksessä.

Ja taas kerran totean, että minusta Johanin ja Emman romanssi on kirjan ja kirjasarjan kannalta minusta aivan irrallinen juttunsa. Edellisessä kirjassa muistaakseni mainitsin, että kyseistä romanssia käsiteltiin niin vähän, ettei se häirinnyt muuten notkeaa murhajuonta, mutta tässä kirjassa oli menty taas väärään suuntaan. Toki Johanin olemassaolo on tärkeä jo pelkästään siksi, että sillä saa vähän ulottuvuutta: ei pelkkää suoraviivaista poliisitutkintaa. Mutta miksi Emma on mukana? Ellei - edelleen mietin tätä - ellei tässä nyt sitten kehitellä jotain suurempaa juonta Emman ja Johanin varalle tulevaisuudessa, tästä jo melkein oli viitteitä Muurien kätköissä -kirjan lopussa, mutta se saattoi olla vain minun mielikuvitustakin. Saanko sanoa tämän nyt ääneen: mitä jos jompi kumpi heistä on vielä joskus tulevaisuudessa Knutasin tutkimuksen kohteena...
 
Ihan kiinnostava dekkari tämäkin, kuten Jungstedtit aina, mutta minä menin vähän näissä ihmisissä välillä sekaisin. En nyt sentään joutunut selaamaan sivuja taaksepäin, mutta jouduin välillä painottamaan itselleni tarkennuksia siitä, kuka kukin on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti