sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Elina Halttunen; Saaressa kaikki hyvin

Saaressa kaikki hyvin on Maria Auteren kasvutarina, jossa mennään takautumiin, Marian lapsuudenpäiviin isovanhempien kesähuvilalle saareen. Marian omia vanhempia ei paljon kiinnosta tyttärensä hoitaminen, joten isoäiti ja isoisä ovat Marian elämän tärkeimmät henkilöt. Saaressa tapahtuu myös kummia; isoäiti katoaa. Lapsen silmät näkevät tämän omalla tavallaan.
Lapsuudenmuistelmien lisäksi tämä on hautajaiskirja. Hautajaisohjelmien luettelointi sopi oikein hyvin minun mielentilaani, kun olin juuri ollut itse hautajaisissa. Ja nyt täytyy sanoa, että minä siis pidän hautajaisista enemmin kuin esimerkiksi häistä. Niistä pääsee sentään ajoissa pois eikä tarvitse esittää tyhmiä hääleikkejä tai juuri hymyillä väkinäisesti kenellekään. Ja musiikki on hyvää. Hautajaismusiikki.
Halttusen kirja oli kohtalaisen mukaansa tempaava, lapsuusmuistelmat ovat yleensä aina ihania, joskin tässä ne eivät olleet nyt ihan parhaimmillaan. Kirjalle on tullut tietääkseni itsenäinen (?) jatko-osa, jonka aion lukea myöskin joskus.

Asia, joka jäi kiusaamaan: mitä tapahtui Marian teini-iän bestikselle, joka käytti huumausaineita ja joutui välillä suljetulle osastolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti