torstai 10. huhtikuuta 2014

Lars Kepler; Paganini ja paholainen

Muistan pitäneeni Keplerin Hypnotisoijasta paljon. Nyt en osaa sanoa, kumpi näistä kahdesta oli se parempi opus. Hypnotisoijassa oli enemmin raakuutta ja vielä monimutkaisempia sivujuonia ja syvempiä juonia ja irrallisuutta, kuin Paganini ja paholainen -romaanissa. Tämä ei ollut niin lennokas, mutta viihdyttävä paketti joka tapauksessa. Mukavan paksu sellainen.
Alussa huoneistosta löytyy Ruotsin aseviennistä vastaava mies hirtettynä ja kestää aikansa, ennen kuin suomalaissyntyinen poliisi Joona Linna yhdistää kuolemantapauksen Penelope -nimisen naisen katoamiseen. Penelope ja tämän miesystävä ovat lähteneet veneilemään, mutta saavat vainoajan peräänsä. Alkaa suunnaton pako ja takaa-ajo.
Oma outo persoonansa on viulunsoittaja-Axel, joka palkataan hirtetyn miehen tilalle ja tämän lapsi-tyttöystävä. Nämä hahmot ovat merkillisiä ja vähän kiusallisia. Viulunsoitolla on hyvinkin iso osansa kirjan juonessa, mutta alaikäinen tyttöystävä pikkuisen kaivelee pedofiili-mielikuvilla.
Ihmeellistä muuten, miten yksi palkkamurhaaja pystyy tappamaan useita poliiseja, rannikkovartioston viranomaisia, pudottamaan poliisihelikopterin ja ajamaan takaa kahta uhria saaressa.
Tänään hain kirjastosa seuraavan keplerini, nämä ovat mukavan paksuja kirjoja.

2 kommenttia:

  1. Luin näistä Keplereistä uusimman, Nukkumattin, ja tykkäsin todella paljon. Ja ajattekin että pitää lukea oikeassa järjestyksessä nämä kaikki, ja luin seuraavaksi Hypnotisoijan ja tykkäsin tosi paljon siitäkin. Ja nyt on alussa tämä Paganini ja paholainen, ja tuntuu etten pääse alkua pitemmälle, tuntuu niin tylsältä! Mutta yritän vielä sinnitellä ja päästä eteenpäin....

    VastaaPoista
  2. Sinnittele sinnittele =). Mä lainasin nyt seuraavaksi luettavakseni Keplerin Tulitodistajan. Ihan jännä on ainakin alku.

    VastaaPoista