torstai 2. helmikuuta 2017

Mari Jungstedt; Joka yksin kulkee

Joka yksin kulkee tuntui Jungstedtin lyhyeltä välipalaromaanilta, mutta ihan hyvältä sellaiselta. Vaikka ei toisaalta nämä ikinä hirveän paksuja ja kattavia ole. Aihe on jännä: pikkutyttö katoaa pihalta leikkiensä äärestä, kun äiti vain hetkeksi jättää vahtimatta. Toinen pikkutyttö katoaa markkinoilta aivan yhtä nopeasti. Mutta ei hätää; romaani sopii herkillekin, vaikka poliisit tietenkin epäilevät pedofiileja ja etsivät ruumiita. Lukijan ei tarvitse pelästyä mitään ihan kamalaa. Tämä romaani ei ole erikoisemmin raaka. Aika tällainen kevyt paketti tämä tällä kertaa.
Toisen kadonneen pikkutytön isälle on selvinnyt, että hänen vaimonsa toimii puhelinseksipalvelussa, toisen tytön vanhemmilla taas on eroriitoja. Kumpaakin tahoa pitää tutkia, jos sieltä löytyisi syy tyttöjen katoamiselle. Mutta lopulta kyse on kuitenkin vain rakkaudettomuuden aikaansaamasta tragediasta. Täysin ilman murhaa ei selvitä, sillä pariskunnan kanssa ulkoillut Nero-bokseri tekee löydön…
Poliisit Anders Knutas ja Karin Jacobsson ovat löytäneet toisensa ja nauttivat hehkeän ensirakkauden huumasta. Kun rikosjuttu on selvitetty, heidän on tarkoitus lähteä Kanarian matkalle, mutta kirja loppuu jännästi siten, ettei yhtään voi tietää, miten matkalle käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti