tiistai 29. elokuuta 2017

Anna Jansson; Hämärän lapset

Kirjan alussa Maria Werniä kositaan. Suhde palomies-Björniin on edennyt jo niin vakavaksi. Hääsuunnitelmia varjostaa toisaalta sulhasen ex-seurustelukumppani ja toisaalta Marian oman äidin kuolema. Maria tutustuu myös veljeensä, joka on toistaiseksi pysytellyt tuntemattomana.

Marian lapset viettävät kesälomaa leirillä ja tutustuvat siellä kiusattuun Mirela-tyttöseen. Tyttöä on kiusattu niin koulussa, vapaa-aikana kuin leirilläkin. Kiusaaja-Måns saa aina käännettyä kaikki muut lapset puolelleen ja Mirelaa vastaan. Lasten elämä on raadollista.Tähänkin sekasotkuun Maria joutuu mukaan omien lastensa myötä.

Sitten on myös menneeseen aikaan sijoittuva juoni. Natsi-Saksan aikaan Gotlantiin paenneita juutalaisia ja rakkaussotkuja. Vanha saksalaissotilas murhataan kotonaan ja monilla tuntuu olevan salaisuuksia.

Ihan ok dekkari, josta on jotenkin todella vaikea kirjoittaa mitään. Tasapaksu? Ihan taattua Anna Janssonia kuitenkin. Miksi tuntuu, että olen lukenut näitä natsihistoriaan meneviä menneisyyspläjäyksiä nyt jotenkin erikoisen paljon...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti