torstai 24. elokuuta 2017

Nele Neuhaus; Lumikin on kuoltava

Tobias on istunut tuomiota kahden nuoren tytön murhasta ja kirja alkaa siitä, kun hän vapautuu vankilasta. Vanha lapsuudenystävä, joka on menestynyt ja rikastunut omassa elämässään, tulee hakemaan Tobiaksen vankilan porteilta. Paluu kotikylään ei kuitenkaan ole helppo. Murhattujen tyttöjen perheet asuvat seudulla edelleen ja Tobiaksen vanhemmilla on ollut äärimmäisen rankkaa murhaajapojan vanhempina. Tobiaksen uuden elämän alku vaikuttaa ankealta.

Sitten Tobiaksen äiti tönäistään kävelysillalta liikenteen sekaan. Kylässä ajatellaan, ettei syyllistä tarvitse kaukaa hakea. Tobiaksen sietää saada opetus, lynkkaajat ovat valmiina. Melkein jokaisella seudun perheellä onkin omat salaisuutensa, joita alkaa pikkuhiljaa paljastua Pia Kirchhoffin ja Oliver bon Bodensteinin tutkiessa tarinaa. Jos Tobias onkin syytön, kuka on syyllinen?

Kirja oli välillä todella väkivaltainen ja raaka, mutta ei niin että olisi ollut vaikea lukea. Tai ainakaan melkein. Ehkä vähän... Mutta jännitystä ainakin riitti! Tämä oli huomattavasti normaali-dekkaria jännittävämpi ja karmivampi. Se tunne, kun juonta kehitettiin siihen suuntaan, että kohta tapahtuu jotain pahaa.. ja samalla toivoi, että voi kun ei tapahtuisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti