perjantai 22. syyskuuta 2017

Eppu Nuotio; Musta
Nyt pääsin Eppu Nuotion ensimmäiseen Pii Marin –kirjaan, kun olin jo aikaisemmin lukenut sieltä jonkun välistä. Musta oli mukava nopealukuinen jännäri ja tästä on hyvä sitten jatkaa sarja loppuun.

Pii Marinin mystinen syntyperäkin nyt sitten paljastui minulle, kun siellä sarjan keskivaiheesta aloittaessani tämä jäi vähän auki. Eli Pii on suomalainen mustaihoinen tv-toimittaja, joka on yleisen painostuksen voimasta siirretty maakuntatoimitukseen (mihin, tämä ei tainnut selvitä?).

Iso osa kirjasta on toimituksen keskinäistä ihmissuhdekuviota. Piin suhde kollegoihin ja pomoihin oli jotenkin erikoinen. Tavallaan Pii nöyristeli, osittain piti päänsä ylpeänä pystyssä. Jotain vähän erikoista työpaikka-dynamiikkaa, josta ei oikein saanut selvää. Kirjassa on vähän myös rasismin pelkoa, ei niinkään itse rasismia. Varmaan ihan sopiva annos tähän kirjaan. 

Muuta pelkoa on sitten vähän enemmän. Tapaushan on viimeisillään raskanaa olevan naispapin murha. Murhaajan muistan, mutta motiivi, hm, unohdin sen jo?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti