keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Cilla & Ralf Börjlind; Kolmas ääniBörjlindien ensimmäinen Olivia Rönningen -romaani oli Nousuvesi, mutta näin sen valitettavasti televisiosta jokunen vuosi sitten. En pystynyt mitenkään aloittamaan siitä kirjasta, sillä muistan tv-sarjan aivan liian hyvin. Kolmas ääni on jatkoa sarjalle. Nousuveden uudelleen näyttö televisiossa viittaa ehkä siihen, että tämä seuraavakin sarjan osa on kohta tulossa nähtäväksi? Onneksi olin nyt nopeampi ja tartuin kirjaan.
Olivia Rönning on päättänyt, ettei poliisin ammatti olekaan hänen kutsumuksensa, hän haluaa opiskella sen sijaan taidehistoriaa. Poliisin vaistot kuitenkin heräävät, kun entinen tullivirkailija löytyy hirttäytyneenä kodistaan. Tämä osoittautuu sitten murhaksi.
Ex-poliisi, pohjalla käynyt ja uuden nousun aloittanut Tom Stilton lähtee Abbasin (Dar Salim – tanskalainen näyttelijä Nousuvedestä, tämä kuva ei lähde millään pois silmistä – Abbas siis näyttää Dar Salimilta =)) kanssa Ranskaan selvittämään Samiran murhaa. Samira on ollut Abbasille tärkeä henkilö menneisyydessä.
Tässäpä kaksi murhamysteeriä kirjaan. Harvassa dekkarissa on ihan näin paljon vauhtia ja juonenkäännettä. Lukijalle se on mainiota viihdettä, vaikka jotain vähän epäuskottavuuksia kirjasta löytyy. Ei se mitään, jännitys on taattu. Seuraava sarjan osa odottaa jo hyllyssä.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti