keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Mollie Hardwick; Hotellin herttuatar II - Kultaiset vuodetHotellin herttuatar II – Kultaiset vuodet oli niin huono kirja, että tämä oli jo ihan huvittavaa. Kun luin ensimmäisen osan (Hotellin herttuatar I – Tie ylöspäin), tästä oli viitteitä. Ajattelin, että merkillisyys johtuu siitä, että kirja on kirjoitetttu 70-luvulla, joka jotenkin näkyy läpi romaanissa, jonka tapahtumat sijoittuvat oikeasti 1800-1900 -lukujen vaihteeseen.
Vaan kyllä tämä oli ihan omituinen. Kirja kertoo hotellinemäntä Louisa Trotterin elämästä, tosin tällä kertaa hyvin novellimaisesti. Jokainen luku oli kuin oma novellinsa, joka käsitteli aina eri hotellivierasta. Hyvin, hyvin pinnallisesti. Kirja”sarjalle” ei ole tehty jatkoa (onneksi), mutta tämä kakkosromaani kyllä loppui siten, että oikeastaan juoni olisi vaatinut.
Ja mitkä hiton kultaiset vuodet? Louisa Trotter oli kirjassa jotain kahdenkymmenen ja kolmenkymmenen väliltä. Minusta kultaisilla vuosilla viitataan vähintään tuonne keski-ikään ja mieluummin vähän sen ylikin. 
Hohhoijaa, onpahan luettu ja koettu =). Ihan uskomaton.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti