keskiviikko 5. helmikuuta 2020

Stephen King; PiinaLuin Piinan joskus nuorena vähän sen jälkeen, kun se ilmestyi suomeksi vuonna 1989. Taisi olla niitä viimeisimpiä lukemiani Kingejä. Tuntuu olevan ihan vetävä kauhutarina, jonka osapuilleen muistin ulkoa, mutta en kaikkia yksityiskohtia, enkä loppuhuipennusta.

Kirjan päähenkilö on kirjailija-Paul, joka ajaa pahan autokolarin. Annie Wilkes korjaa miehen parempaan talteen tien poskeen ryttääntyneestä autosta. Paulin jalat ovat pahasti ruhjoutuneet ja kivut ovat sietämättömät. Epätasapainoisen Annien hoteissa Paul kokee äärimmäisiä kauhun- ja kivunhetkiä. Sattumoisin Annie on Paulin ykkösfani ja hän on suuttunut siitä, miten Paul on Misery-kirjasarjan viimeisessä osassa tappanut romaanien päähenkilön. Paulin pitää nyt korjata asia ja kirjoittaa tarinalle uusi loppu. Annie on hyvissä suostutteluasemissa puolustuskyvytöntä potilastaan vastaan.
Kirjan tarina on hyvä ja ainutlaatuinen (onko vastaavaa konseptia tullut vastaan keneltäkään?), ei liian piinaava kuitenkaan luettavaksi. Olen melkein varma, että lähes kaikki tietävät tämän kirjan juonen...


Helmet 2020 -haasteessa kohtaan 
12. Kirjasta on tehty näytelmä tai ooppera (näytelmä, ainakin Tampereen teatteri lokakuussa 2019)
 ja 
Popsugar 2020 -haasteessa kohtaan 
8. A book published in the 20th century

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti