sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Erik Axl Sund; Nukkemestari

Tätä kirjaa en meinannut malttaa laittaa käsistäni pois. Ihan täyttä tavaraa kannesta kanteen. Hyytävän jännittävää ja mahdottoman hyvässä muodossa, eli lyhyet napakat luvut, jotta lukemisensa saattoi jaksottaa juuri sopivanlaiseksi. Ainoastaan lukujen nimet oli omituiset, mutta sitä ei voi laskea kirjalle haitaksi.
Kirja kertoo nuorista prostituoiduista. Tyttöjen turvatalosta ja laittomasta seksibisneksestä. Pedofiliasta, pornoelokuvista, poliisien yrityksestä saada syylliset kiikkiin. Vaikka aihe on äärimmäisen vastenmielinen, niin kirjassa ei ollut niitä kuvailtu kaikkein inhottavimmilla tavoilla. Kirjaa ei ollut vaikea lukea.
Päähenkilöt ovat Nova ja Mercy. Mercy on lähtöisin Nigeriasta, josta perhe joutuu lähtemään pakoon terroristijärjestö Boko Haramia. Novan perhe vaikuttaa normaalilta ruotsalaiselta uusioperheeltä. 
Kevin ja poliisitiimi selvittää, mitä tapahtui murhatulle Taralle, kuka on Nukkemestari ja mikä on tyttöjen turvatalosta lähteneiden nuorten arvoitus.


Laitan kirjan Helmet 2017 -haasteessa kohtaan: 
7. Salanimellä tai taiteilijanimellä kirjoitettu kirja


2 kommenttia:

  1. Kiitos kirjan esittelystä, en ole huomannutkaan tämän kirjan ilmestymistä. Olen lukenut Varjojen huoneen ja Lasiruumiit. Kävin joillakin Helsingin kirjamessuilla kuuntelemassa heitä. Mukavaa vappuviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni tämä oli parempi kuin Lasiruumiit. Mukavaa vapuviikkoa sinullekin!

      Poista