lauantai 11. huhtikuuta 2020

S. K. Tremayne; ÄänetVoi miten ihanan jännittävä kirja! Suorastaan ahmin tämän dekkarin kannesta kanteen. Näin erilaista ja kiehtovaa jännitystä en ole lukenut aikoihin.
Päähenkilö Jo asuu ystävänsä asunnossa, jonka sähköisiä järjestelmiä ohjaa Elektra -niminen elektroninen avustaja. Se säätää huonelämpötilaa, kertoo pyydettäessä reseptejä, säätilaa, sytyttää ja sammuttaa valoja tai kertoo vaikka aikatauluja. Makuuhuoneessa taas HomeHelp -avustajalta voi pyytää herätyksen haluamaansa aikaan.
Mutta sitten Elektra alkaa puhua ikäviä asioita. Se mainitsee Jon menneisyydessä tekemän tyhmyyden ja alkaa uhkailla. Avustaja sammuttelee ja sytyttelee valoja miten sattuu, soittaa musiikkia keskellä yötä, säätää huonelämpötilan nollaksi. Jo kuvittelee jo tulleensa hulluksi. Vai onko joku it-nikkari murtautunut tietoverkkoon ja haluaa tehdä Jolle pahaa? Mistä syystä?
Tämä on hyytävä trilleri ahdistelluksi tulemisesta ja siitä, miltä tuntuu jos ei tiedä keneen ystävistä voi luottaa. Pidin todella.


Vanhaan Helmet 2017 -haasteeseen laitan tämän kohtaan: 
2. Kirjablogissa kehuttu kirja

4 kommenttia:

 1. Minäkin tykkäsin, vaikka tietysti oikeassa elämässä tuollainen ahdistelu ja mustamaalaaminen on aivan järkyttävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on - lukiessa tuli muutaman kerran ajatus, mitä itse tekisi, jos joutuisi näin ahdistelluksi...

   Poista
 2. En ole lukenut yhtään Tremaynea, eli kiitos lukuvinkistä. Uudet dekkarivinkit ovat aina tervetulleita. Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista