tiistai 28. huhtikuuta 2020

Ruth Ware; Lukitut ovet

Tämänkin sain käsiini kirjaston sähköisestä ellibs-järjestelmästä ja luin kirjan kätevästi tabletilta e-kirjana. Osaan suhtautua ellibsiin kirja kirjalta paremmin. Aluksi kahden viikon laina-aika vaikutti epäilyttävältä, mutta olen päässyt jo siitä ennakkoluulosta yli. Ellibs on mainio tapa saada käsiinsä melkein uusia kirjoja, sellaisia joita ei kirjastosta saisi ehkä moneen kuukauteen tai vuoteen. Mutta en tiedä poistuuko sieltä vanhat kirjat joskus, siksi tuntuu että on "kiire" nyt lukea jotain kauan aikaa sitten sinne lisättyjä, joita olen vähän katsellut. Toivottavasti ne eivät poistu! 

Lukitut ovet oli mielestäni Ruth Waren paras tähän asti lukemistani. Aikaisemmat ovat  Rouva Westaway on kuollut ja Synkän metsän siimeksessä. Väliin mahtuu kaksi lukematonta ja ihan varmasti aion lukea nekin!

Kirja alkaa siitä, miten Rowan kirjoittaa vankilasta käsin kirjettä asianajajalle ja todistelee, että hän on syytön lapsen kuolemaan. Rowan on työskennellyt 4-lapsisessa perheessä lastenvahtina Skotlannin pohjoisilla nummilla, älytalossa jota ohjataan äänikomennoin ja digitaalisesti. (Tässä tuli kyllä väistämättä mieleen S. K. Tremaynen romaani Äänet, jossa niinikään virtuaaliavustaja hoiteli kodin tekniikkaa). Romaani koostuu siitä, miten Rowan kertoo tarinansa asianajajalle. Miten vaikeaan työtehtävään hän olikaan joutunut ja miten kaikki meni lopulta vikaan. Kutkuttavaa jännitystä ja sitten lopun huipennus..! Ooh! Se oli tavallaan juuri oikeanlainen ja tavallaan hiuksiaraastattava pettymys. Tämä oli mitä mainioin kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti