perjantai 1. toukokuuta 2020

Eppu Nuotio & Pirkko Soininen; Punainen vaate

Punainen vaate on Salome Virta -sarjan kolmas jonkin oikean taideteoksen inspiroima jännäri. Tällä kertaa kirjan taideteos on Elin Danielson-Gambogin omakuva. Ihastuttava teos itsevarmasta ja omanarvontuntoisesta naismaalarista (1861 - 1919).
Samanlaisen persoonan omistaa Salome Virta, joka pääsee taideväärennöksen jäljille ja veuhtaa taas edes-takaisin pitkin Eurooppaa, kuten aiemmissakin romaaneissa. Osa kirjasta koostui Elin Danielson-Gambogin ja toisen nais-taidemaalarin Dora Wahlroosin väliseen kirjeenvaihtoon. Aluksi kirjeet olivat mielestäni vähän laimeampia, mutta loppua kohden niistä tuli koko ajan kiehtovampia ja viimeisiä en meinannut malttaa odottaa!

Ja taas kuten aiemminkin kun kirjoissa esiintyy oikeita ihmisiä ja historiallisia tapahtumia: minun oli pakko googlettaa lisää tietoa, mutta monta kertaa piti jättää wikipedian sivukin kesken, sillä en halua spoilata lukukokemustani sillä, että tietäisin etukäteen, miten oikeasti käy! Vasta romaanin jälkeen uskalsin lukea pidättelemättä kaiken kirjassa esiintyneistä maalareista. Vaikka kummankin maalarin nimi oli minulle vieras, niin jokunen maalaus oli hyvinkin tuttu.


Kirja istuu Helmet 2017 -haasteen kohtaan: 
9. Toisen taideteoksen inspiroima kirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti