torstai 7. toukokuuta 2020

Ann Cleeves; Kuin tuhka tuuleen

Lisää Jimmy Perez -sarjan dekkareita. Vaikka aikaisemmin harmittelin, että tv-sarjan Jimmy Perez  on ihan väärän näköinen verrattuna siihen, miten tämä kirjojen espanjalais-geeninen ja tummatukkainen Perez kuvaillaan, niin nyt on tapahtunut käänne. En pidä enää kirjojen Perezin ulkonäöstä, vaan tv-sarjan Jimmy Perez on se oikea =). Näinkin voi käydä.
Kuin tuhka tuuleen kertoo kolmen englantilaispariskunnan matkasta Shetlandinsaarille. Yksi pariskunta viettää hääjuhliaan ja kaksi muuta on ystäväpariskuntia, jotka tulevat mukaan juhlimaan. Mutta kohta heitä onkin jäljellä enää viisi, sillä Eleanor katoaa ja löytyy murhattuna. Hän on sanonut nähneensä valkoisissa tanssivan lapsen haamun. Myös Polly uskoo nähneensä samaisen tytön.
Jimmy Perezillä jälleen tutkimuksissa apuna Sandy ja Willow.
Nyt edelleen vahvistui suunnitelma lukea ainakin sarjan alkuosan kirjat uudelleen. Olen auttamattomasti unohtanut päähenkilöiden elämänkaaren. Tässä kirjassa tuli ilmi, että tyttöystävä-Fran, jota Perez on nyt kahden kirjan verran haikaillut, murhattiin. En muista tuosta yhtään mitään! Edellisessä kirjassa muistuteltiin, että Fran on kuollut, mutta en silloin muistanut edes sitä. Minun on täytynyt lukea kirjat joskus ennen vuotta 2011, koska en ole niitä tähän blogiini kirjannut.


Helmet 2017 -haasteessa kirja käy kohtaan:
24. Kirjassa selvitetään rikos

2 kommenttia:

 1. Kannattaa ehdottomasti lukea koko sarja järjestyksessä!
  Minäkin pidän kovasti sarjasta ja tämä kirja on vielä lukematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, järjestyksessä ehdottomasti. Pidän sitä tosi tärkeänä kaikissa sarjoissa. Jos aloittaa keskeltä tai lopusta niin sehän on melkein sama asia, kuin katsoisi jostain romaanista lopun ennen sen lukemista =)=).

   Poista