tiistai 14. heinäkuuta 2020

Niko Rantsi; Sinun puolestasi vuodatettu

Taas löytyi uusi ihan mainio dekkari. Koska Niko Rantsi oikeasti tietää mistä kirjoittaa, niin kirja koostui paljolti poliisin sisäisistä toimintatavoista ja dynamiikasta laitoksen sisällä. Osa siitä oli aika vierasta enkä ihan kaikkea ymmärtänyt, mutta se ei haitannut ja opin ainakin vähäsen jotain. Kaikki poliisit eivät tulleet vielä tutuksi, mutta Suojanen nyt ainakin.
Lintutornilla vieraillut perhe löytää ruumiin. Jotenkin se liittyy hämäräbisneksiin, joissa osallisena on Jussi; Suojasen tuttava vuosikymmenien takaa. Ikävästi näyttää jopa siltä, että Suojanen itse sekaantuisi rikosvyyhteen. Mutta lukijahan tietää paremmin, miten asia on. Tai ainakin sen mukaan, mitä hänelle kerrotaan.
Varmasti luen lisää Rantsia ja jäi vähän nälkä kuulla, miten tämä tarina jatkuu.

Jotenkin tästä tuli vähän mieleen Arttu Tuominen tai Seppo Jokinen. Näissä kaikissa kuvaillaan paljon poliisilaitoksen toimintaa, monesti useammankin poliisin toimesta, eli päähenkilöitä on useita ja sitten nämä ovat vielä selvästi kovin miehisiä ja maskuliinisia kirjoja, vaikka poliisivoimissa on toki myös naisedustus. Ovat siis varsinaisia poliisikirjoja, ei pelkästään jännäreitä.


Helmet 2017 -haasteessa tämä käy kohtaan:
11. Jonkun muun alan ammattilaisena tunnetun ihmisen kirjoittama kirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti