maanantai 20. heinäkuuta 2020

Virpi Hämeen-Anttila; Kalman kevät

Kyllä nyt on myönnettävä, että rakastan Karl Alex Björkiä! Rakastan koko kirjasarjaa ja kaikkia ihania pieniä 20-lukulaisuuksia, joita se sisältää. Tätä voisi vaan nauttia ikuisuuksia.
Tällä kertaa Björkin ystävätär Ida huolestuu tuttavansa tilanteesta; nuoren neidin kotona kummittelee. Rappukäytävässä on tätä ennen tapahtunut jo yksi kuolemaan johtava tapaturma. Björkistä alkaa tuntua, että sekä kuolinsyyssä, että kummittelussa on jotain hämärää. Onneksi Björkin apuna on koulupoika Frans Valkama, joka aidon kadun kundin tapaan voi käydä utelemassa röyhkeästi naapurustolta juoruja. Hän kertoo Björkille mm. tsikolosta, joka hännystelee nuoria neitoja. Björk saa taas kerran tilaisuuden naamioitua ja esittää jotain ihan toista roolia. Surmatalon asukkaiden huoneustoissa kiertelevä Björk on olevinaan tuholaiseläin-tarkastaja ja valitsee tittelikseen "toisen luokan tarkastajan". Rakastan tällaisia pieniä hauskoja vanhanaikaisuuksia.
Yksityiselämässään Björk ottaa aimo harppauksen eteenpäin. Kihelmöivän kiehtovaa!

2 kommenttia:

  1. Tämä lienee uusin Björk-kirja, joka ilmestyi alkukesästä, vai mitä? Tätä en ole lukenut, muut kyllä ja tykännyt kaikista, kuten sinäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tämä on juuri se. Voi miten toivon, että nämä jatkuvat vielä pitkään!

      Poista