keskiviikko 8. elokuuta 2012

Douglas Preston & Lincoln Child; Kuoleman asetelma


Ihastuin viime kuussa Douglas Prestonin & Lincoln Childin Ihmeiden kabinettiin siinä määrin, että halusin heti ensi tilassa lainata lisää FBI-agentti Pendergastin seikkailuja. Ja jos Ihmeiden kabinetti oli hyvä, niin Kuoleman asetelma oli vielä sitä paljon parempi. Ihan huippujännittävä dekkari! Hyytävä, karmiva, pelottava, pahaenteinen… ja niin mahdottoman kiehtova. Ilahduttavaa oli löytää myös kätkettyä huumoria kirjan sivuilta.
Kuoleman asetelmassa sarjamurhaaja murhaa ihmisiä Kansasilaisessa pikkukylässä maissipeltojen keskellä. Kirjan kansi on tosi ihana, oikein osuva  ja salaperäinen kuva tälle tarinalle.  Pendergast on aivan suurenmoinen hahmo, en vieläkään tiedä miten häneen pitäisi suhtautua. Kirjan loppu on karmivaa tarinaa, en päässyt illalla ajoissa nukkumaan enkä aamulla ajoissa marjametsään, kun piti vain lukea ja lukea ja lukea... Murhaaja, tuo hirviö, osaa olla todella pelottava. Ihanaa kauhua!

Jaa että miksi ruuaksi tämän muuttaisi... hm... joo, Hot Rod -sipsejä ja kokista.

7 kommenttia:

 1. Ihanaa, että pidit! Minustakin tämä oli edeltäjäänsä parempi. Muistan kirjan kanssa viime kesänä valvoneeni pitkälle yöhön kun sitä vain ei voinut jättää kesken... Ja sitten kuljin päivän silmät ristissä ja rähisin univelkaisena lapsille...

  VastaaPoista
 2. Minulla on menossa Tulikivi parhaillaan, ja vau mikä ihana tiiliskivi se onkaan, täynnä hyvää tarinankerrontaa. Vaikka takakansi hehkuttaa, että kaksikon paras kirja tähän mennessä, niin en suostu ainakaan vielä uskomaan. Minulla taitaa olla jotain tunnesiteitä Kuoleman kabinetin suhteen, kun fanitan nimenomaan sitä:)

  Sitten hieman spoilaava kysymys. Kun sinulla, Roz, on nyt tuoreessa muistissa tuo Kuoleman kabinetti, niin voisitko hieman parantaa muistikuviani ja kertoa mikä tarina tällä Pendergastin suojatilla, nuorella tytöllä, joka löytyi Kuoleman kabinetista, olikaan takanaan. Tyttö on taas kolmannessa osassa mukana, ja en saa sitten millään mieleeni, että miten hän ylipäätään liittyi koko Kuoleman kabinettiin ja Tulikivessäkin vain tietenkin vihjaillaan ja kaarrellaan asian kanssa, mutta ei sanota suoraan:D Eli kuka mitä häh?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sonja; tarkoitatko tuolla Kuoleman kabinetilla nyt kuitenkin tätä kirjaa Kuolemna asetelma? Ja kyseessä oleva tyttö on siis ilmeisesti tämä goottihenkinen Corrie? No, Corrie asui alkoholisti-äitinsä kanssa asuntovaunussa ja tämä äiti oli aika vastenmielinen persoona - halusi rahat, joita Pendergast maksoi Corrielle apualaisena olosta. Corrie oli myös mitä ilmeisimmin koulukiusattu (lukion 2. lk) ja poliisin silmätikku liikennerikkomuksista ja jostain muista rettelöistä. Corrie kuljetti Pendergastia autonrämällään kaupungissa ja sai lopulta Pendergastilta "stipendin" käydä koulunsa loppuun lahjakkaiden nuorten sisäoppilaitoksessa.

   Poista
  2. Kyseessä on sen niminen tyttö kuin Constance, noin 20-vuotias (Tulikivi on niin hirmuinen tiiliskivi, että kesti hetken, ennen kuin löysin hänen nimensä:D). Ymmärsin, että hänet on löydetty Kuoleman kabinetista, hän osaa tyyliin ulkoa kaikki kyseisen rakennuksen kirjaston kirjat, ei ole nähnyt ulkomaailmaa koskaan?! Jotenkin tuttu, mutta Kuoleman kabinetin lukemisesta on aikaa jo pari vuotta, joten yksityiskohtia en saa sitten millään mieleen. Tulikivessä selviää tosiaan, että hän on nykyään Pendergastin suojatti, hän asuu edelleen rakennuksessa jossa Kuoleman kabinetti oli, ja Pendergast pikkuhiljaa kouluttaa hänestä älykköä. He ovat aloittaneet opiskelut "aikojen alusta", joten tyttö ei vielä tiedä 1970-2000 luvun tapahtumista mitään, vaan he ovat tällä hetkellä 1960-luvun historiassa menossa. Tyttö käy välillä ulkona öisin. Oliko tällainen henkilö Kuoleman kabinetti -kirjassa mukana?!:D

   Poista
  3. Ei ole mukana tuollaista ollenkaan! Vähän omituinen, mielenkiintoinen juttu. Sitä kabinettia tutki Wren -niminen hahmo, joka luetteloi kirjoja yms muita ihmeitä, mutta Wrenistä kerrottiin vain tuo (suku?)nimi ja uskoisin sen olleen mies. Tämäpäs ovelaa!

   Poista
  4. Äh, ja miksi olen koko ajan sanonut Kuoleman kabinetti, kun se on Ihmeiden kabinetti. Ainakin se kirjan nimi:D Tosin Tulikivessä mainitaan koko ajan juuri kuoleman kabinetti:D Mutta ei kai Pentsku nyt molemmissa ole pyörinyt?!

   No on kyllä sitten ihme juttu, kaiken kaikkiaan! Pentsku tosiaan asustelee Tulikivessä samassa rönskässä talossa kuin missä Ihmeiden kabinetti oli, ulkopuoli on edelleen ihan vinksallaan Harlemin alueella, mutta sisältä se on sitten uusittu ja siistitty, vaikka kaikki ihmejutut siellä vielä on paikoillaan. Mutta kukas ihme tämä naikkonen sitten on? Kun Tulikivessä saa sen käsityksen, että tämä tyttö on asunut ehkä jossain piilossa siellä rakennuksessa, tyyliin jossain salahuoneessa, ja se on sitten jossain vaiheessa saatu "kiinni" ja Pentsku on tajunnut, että tyttö on niin omalaatuisessa tilanteessa, ettei sitä kannata mihinkään sisäoppilaitokseen laittaa, kun ei ole tyyliin koskaan edes ihmisiä nähnyt. Ja siksi sitten päättää ottaa tämän holhotikseen.

   No mutta. Nyt jätän sun piinaamisen tästä asiasta!:D Mutta suosittelen Tulikiveä lämpimästi, mulla on vielä 30 sivua jäljellä:)

   Poista