maanantai 13. elokuuta 2012

Karin Alvtegen; Tuntematon

Tuntematon oli ”ihan kiva” pikku-dekkari, jonku juuri lukaisi läpi, mutta ei sitten muuta. Päähenkilö, Sibylla, on asunnoton laitanpuolenkulkija. Sattuman oikusta häntä aletaan epäillä Tukholmassa tapahtuvista murhista. Lähes kaikki kirjassa oli hieman epäuskottavaa, mutta paras kun ei liian tarkasti niitä yrittänytkään selvittää. Enpä hirveästi asunnottomuudesta tiedä, mutta jotenkin siitä puhuttiin tässä kovin kepeään sävyyn. Sibylla on kuitenkin lähtöisin erittäin rikkaasta perheestä ja saa äidiltään rahalähetyksen joka kuukausi. Rikas asunnoton siis. Hm. Oikean murhaajan Sibylla etsii teini-ikäisen  pojan kanssa pysytellen itse poliisia paossa. Hm. No, kai ne poliisitkin jotain tekevät.

Pidin enemmän Alvtegenin Varjosta. Minusta tuntuu, että tämä on jonkinlainen välikirja Alvtegenin tuotannossa, uskon että kaikki muut ovat parempia. Eikä tässäkään oikein mitään vikaa ollut, sopiihan tämmöinen ajatusten nollaamiseen.

2 kommenttia:

  1. Minäkin olen tämän lukenut. Ei tosiaan ole Alvtegenin paras, mutta ihan luettava. Tykkään kovasti Alvtegenin kirjoista, etenkin Häpeä kolahti. Se oli melko erilainen ja siksi kiehtova.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onneksi nyt on ne paremmat tulossa, kun tämä "huonoin" näistä on kahlattu läpi. Eikä tämäkään oikeastaan huono ollut, vähän kevyenläntä vain.

      Poista