keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Håkan Nesser; Sukujuhlat


Suhteeni Håkan Nesseriin on tosi kimurantti. Tykkään ja en tykkää hänen tavastaan kirjoittaa. Van Veeteren –sarja on sekä kiinnostavaa että kiukuttavaa.  Tämä Barbarotti –sarjan aloitus oli selvästi tuota sarjaa mielenkiintoisempi, mutta oli tässäkin jotain sellaista, minkä vänkäsi hieman vastaan.
Hermanssoneilla vietetään sukujuhlia ja ensin katoaa yksi suvun jäsen, kohta toinen. Tykkäsin tästä kirjan alkuosasta paljon, kun Hermanssonien sisäisiä suhteita kuvailtiin ja varsinkin vanhan rouvan Rosemarien tunne-elämä oli aivan suurenmoinen. Miten kyllästynyt hän olikaan aviomieheensä, pedagogihonkaan, Karl-Erikiin.
Ja sitten lapsenlapset Kristoffer ja Henrik. Voi näitä kasvukipujensa kanssa sählääviä veljeksiä. Veljessuhdekin on niin nerokkaasti ja tarkkanäköisesti kehitelty. Jo vain Nesser osaa.

Mutta Barbarotti ei osaa. Lukija tiesi koko ajan enemmin, kuin poliisi, se jotenkin vähän kiukutti. Tavallaan koko dekkarin juoni annettiin silmille sitä mukaa, kun asiat tapahtui ja jännittävimmät odotukset lässähtivät. Koukussa kuitenkin olin ja varmaan aion lukea lisää Barbarotti –sarjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti