sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Hjorth & Rosenfeldt; Mies joka ei ollut murhaaja


Mies joka ei ollut murhaaja on uuden ruotsalaisen dekkarisarjan tyylipuhdas aloitus. Sarjan pääosassa on psykologi Sebastian Bergman, joka on erikoistunut rikollisten profilointiin. Hän on hankalan tyypin maineessa, sillä hän on älykäs, muttei välitä sovinnaisuussäännöistä. Bergmanin perhe on menehtynyt Aasian tsunamissa, eikä hän ole päässyt menetyksestään yli. Näin sanotaan kirjan takakannessa.

16-vuotias Roger murhataan ja Sebastian pääsee tiimiin, joka vastaa murhatutkinnasta. Tiimin jäsenten omaa elämää avataan aika paljon.  Mielestäni Sebastianin elämää jopa liikaa. Vika on seksissä. Sebastian kuvataan seksiriippuvaiseksi ja vaikka seksikohtauksia ei (onneksi!) kuvaillakaan, niin seksi on koko ajan läsnä. En ihan täysillä voi tykätä edes romaanihahmosta, jonka koko elämä on seksiä ja yhden illan juttuja.

Murhajuttu tulee tietenkin ratkaistuksi kirjassa, eikä se mikään ihan hullumpi juoneltaan ollutkaan. Mutta varsinainen Sebastianin elämään liittyvä loppuhuipennus ja paljastus on jo aika lennokas ja epäuskottava. Ei sikäli, että sillä mitään väliä olisi. Hyvä dekkari, kyllä tätä lisää voisi lukea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti