keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Ann Cleeves; KuolonkukkiaOlen lukenut Cleevesin Shetlanti-sarjan ja pidin siitä melko paljon, vaikka sen viimeinen romaani ei enää oikein kolahtanut. Jännä juttu muuten: siinä murha tapahtui lintubongareiden keskuudessa ja samalla teemalla alkaa tämä Kuolonkukkiakin. Tutkijana on Vera Stanhope; ylipainoinen ja aika homssuiseksikin kuvailtu komisario. Joka on lisäksi yksinäinen ja matkalla hyvää vauhtia kohti alkoholismia. 

Minua vähän ärsytti Vera Stanhopen rooli poliisiyhteisössään. Alaiset pelkäsivät Veraa, joka ei yhtään helpottanut tätä tilannetta käyttäytymällä monesti ylimielisesti ja vallanhaluisesti pitäen tutkimustulokset vain itsellään. Alaisia dissattiin nyt ihan selvästi. Ja miksi Veran piti olla niin pirun katkera, kateellinen ja ilkeä. Ei kai tuommoisesta pomosta kukaan voi pitää. Vera ei esimerkiksi tiennyt kaikista alaisistaan, onko näillä perhettä ja lapsia vai ei. Tuntuu vähän omituiselta asetelmalta? Etteikö tietäisi työkavereiden perhesuhteista tuon vertaa?

Kirjan murhajuttu oli ihan kätevä, murhaaja oli aika ilmeinen, toisaalta olisi voinut olla kuka tahansa muukin romaanin henkilöistä =). Vera Stanhopeja on kuulemma tehty telkkariin, en sitten tiedä, ovatko ne samoja juttuja kuin kirjoissa, vai mukaileeko ne vain kirjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti