lauantai 11. toukokuuta 2013

Michael Connelly; Tunnelirotta

En muista ihan äkkiseltään, mikä kirja olisi ollut yhtä tuskaista tervanjuontia, kuin Tunnelirotta. Ehkä vika ei ollut kuitenkaan kirjassa, vaan siinä että oma keskittymiskykyni oli nyt tipotiessään ja pystyin lukemaan tätä vain tipoittain. 

Olen aikaisemmin lukenut Connellyn Betoniblondin ja tykkäsin siitä hieman enemmin. Tunnelirotta sijoittuu aikaisempaan ajankohtaan, se on Harry Bosch-sarjan aloitus. Erikoista kumminkin, että kummassakin näistä romaaneista viitattiin monta kertaa menneeseen murhatapaukseen, joka oli Harry Boschille jonkinlainen vedenjakaja. Väkisinkin pani miettimään, että palataankohan joka ikisessä kirjassa aina tuohon samaan Nukentekijäksi nimettyyn murhaajaan. Minusta on vähän erikoista viitata kirjassa (useassa kirjassa!) sellaiseen menneeseen murhatapaukseen, joka on tapahtunut jo ennen kirjasarjan aloittamista. Tapaukseen, joka on olemassa vain virtuaalisesti eikä lukija koskaan saa luettavakseen kyseistä murhajuttua. No niin tai näin, Nukentekijän tapaus oli vain sivujuoni.

Tunnelirotassa ruumis löytyy huoltotunnelista ja etsivä Harry Bosch tunnistaa ruumiin vanhaksi Vietnam-tuttavakseen. Aluksi yliannostukselta vaikuttava kuolema osoittautuukin suuremman rikos-, ryöstö- ja salajuonivehkeilyn osaseksi. Poliisilaitoksella hyljeksitty ja ylenkatsottu Bosch hyppää FBI:n kelkkaan tutkinnassa. Kaikilla viranomaisilla ei ole puhtaat jauhot pussissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti